Auteur Topic: schildklier  (gelezen 62124 keer)

KatjaM

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 1
  • Bekijk profiel
Re:schildklier
« Reactie #60 Gepost op: januari 16, 2010, 10:35:06 am »
Hallo,

ik ben nieuw hier, dus even een kleine voorstelling:
Op 18 december is mijn schildklier verwijderd doordat ik een kwaadaardige tumor bleek te hebben op de rechterkant. Weet nu dat het papillair carcinoom is. Momenteel neem ik 150 microgram L-Thyroxine. Volgende week moet ik een totale bodyscan laten doen om te zien of er nog ergens schildkliercellen zijn achtergebleven.(ma, di spuit; woe spuit+scan; do scan; vrij bloedafname) Volgens mijn endocrinologe kan het zijn dat er niks meer te vinden is en dan moet ik die behandeling met radioactief jood niet meer doen. Ik heb nu al overal gelezen dat ze die nabehandeling (slok) sowieso altijd doen, en ben hierdoor wat in de war.
Is er iemand die hier nog iets meer over weet en mij eventueel kan helpen?

Groetjes,
Katja

de5tees

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 2
  • Bekijk profiel
Re:schildklier
« Reactie #61 Gepost op: februari 20, 2010, 19:40:28 pm »
Hallo allemaal,

Ik ben Tom,45 jaar,getrouwd met een superlieve vrouw, 3 toffe zonen en ben sinds gisteren terug van de 3 dagen "totale eenzaamheidskamer". De radio-actieve jodiumkuur,hé. Gezellig is dit ECHT niet , maar 't moet,hé?
Bij mij is er schildklierkanker vastgesteld, een papillair schildkliercarcinoom is verwijderd samen met 6 lymfeklieren op 20 januari. Woensdag, 24 februari mag ik nog eens bij dokter voor nog onderzoeken en foto's en hopelijk weten we dan meer in verband met uitzaaiingen of resultaten van de kuur. Laat ons de vingers kruisen.
't Begon bij mij met een gezwel dat ik voelde in mijn keel, vorig jaar in juli. De huisdokter stuurde mij door naar de specialist die een punctie deed, ons vertelde dat het goedaardig was, maar toch beter was om dit te laten verwijderen. Er was geen superhaast bij. Ok, dan maar als het rustig op de zaak was, na de feestdagen en de solden.
Toen ik wakker werd op de ontwaakzaal vertelde de chirurg me dat er meer was weggenomen dan de schildklier. Een paar dagen later kregen we te horen van de specialist dat ik schildklierkanker had en dat de volledige schildklier is weggenomen omdat er ook achteraan de klier een gezwel was ontdekt en die was kwaadaardig met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Dus ook de lymfeklieren zijn weggenomen.
Van de operatie zelf heb ik geen pijn gehad, ook niet de dagen nadien. Niet in mijn keel, ook niet aan de wonde. Wel had ik, en nog, last van heesheid en praten. Ik moet echt naar adem "trekken" om te praten, alsook het ademen is nog niet zoals het zou moeten zijn. Dit zijn allemaal vragen die ik woensdag ga voorleggen. Ik heb ook echt wel pijn in de hals die doorstraalt naar mijn hoofd. Dit is normaal volgens de dokter want tijdens de operatie wordt er zo aan je hoofd getrokken en gedraaid om overal aan te kunnen.
Die jodiumkuur was een logisch gevolg. Leuk is dat niet. Je zit er echt eenzaam, opgesloten en eigenlijk niet echt voorbereid. Mijn vrouw en ik hebben nog nooit appart moeten slapen ( behalve bij de geboorte van onze kinderen)of elkaar een dag niet gezien en laat me eerlijk zijn, dit viel me heel echt zwaar. Maar daar wil ik nu echt niet over klagen er zijn andere patienten die het véél slechter hebben.
Wat we wel erg vinden is die blijvende onzekerheid, die vragen die in ons hoofd blijven zweven:is dit het of volgt er nog meer, en het wachten, wachten en wachten.
Soms hebben we echt wel eens een "day-offken" zoals we zeggen, maar we hebben wel meer zonnige dagen en zien 't dan echt wel zitten hoor.
Zo, dit is een beetje ons verhaal, ja ik vertel in de "ons" vorm omdat dit eigenlijk wel het gezin inpalmt, en wens aan ieder een schaterlach, soms een klein traantje, en heel veel optimisme.
Tom

 

keikopje

 • ****
 • Berichten: 476
 • 42, mama van een dochtertje van 7j
  • Bekijk profiel
Re:schildklier
« Reactie #62 Gepost op: februari 20, 2010, 22:24:17 pm »
Hallo Tom,

ik heb geen ervaring met schildklierkanker, ik heb zelf anderhalf jaar geleden lymfelierkanker gehad (non-hodgkin). Het is goed dat je de weg naar dit forum gevonden hebt. Iedereen hier kent die onzekerhied, zelfs als je al behandelingen achter de rug hebt, echt onbezorgd word je nooit meer na de diagnose kanker. Kom hier gerust alles van je af schrijven. Je zal vaak een hart onder de riem krijgen, en ook als je geen reactie krijgt, weet dat er hier ontelbare lotgenoten zijn die meelezen en meeleven.
Sterkte,
Natacha

sylvie9120

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 1
 • 33 jaar, samenwonend, moeder van twee kleine kids
  • Bekijk profiel
Re:schildklier
« Reactie #63 Gepost op: september 27, 2010, 11:39:43 am »
Hallo Tom

Ik heb een week geleden net hetzelfde laten doen, ik ben 32 en moeder van twee kleine jongens van 3 en 6.  Kaadaardige nodule in schildklier ontdekt met twee uitzaaiingen, in schildklier zelf.  Ook bij ons was het de allereerste keer dat we apart moesten slapen.  Na de radioactieve isolatiekamer mocht ik bovendien niet meteen naar huis omdat mijn kindjes nog zo klein waren en het nog niet begrijpen dat ze twee meter uit mijn buurt moeten blijven gedurende 7 dagen na de behandeling.  Ik heb na die drie dagen dan ook nog 5 dagen bij mijn mama gelogeerd, gelukkig viel alles nog goed mee en ben ik nu terug bij mijn kindjes.  Heb wel te horen gekregen dat die radioactiviteit nog 6 maanden 'nasmeult' in mijn keel tot alle mogelijks kwaadaardige schildkliercellen zijn 'weggebrand'.  Ben wel beetje bang om nu kleine kinderen in mijn omgeving, zeker baby's 'te besmetten' of is dat een idioot idee?  Schildklierhormoonpilletjes werken voorlopig goed bij mij, al ben ik soms wat moe en toch ook wat last van -genant misschien maar misschien kent iemand anders het ook?- vertraging in de stoelgang, heeft volgens internet ook wel te maken met vertraagde schildklierwerking, heb er geen meer zou er dus ook aan kunnen liggen? Ik moet ook steeds letten op gezette tijden te eten, anders wordt ik duizelig en kan dat eettijdstip dan ook niet meer 'inhalen' door bv om 14u middageten te eten want dan word ik misselijk. Als ik een dag zo een maaltijduur wat verplaats voel ik me hele dag ziek. Als ik me aan de juiste tijden hou heb ik het wel onder controle en voel ik me redelijk goed, is een beetje up en down maar gelukkig meer up als down.
Groetjes, Sylvie

de5tees

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 2
  • Bekijk profiel
Re:schildklier
« Reactie #64 Gepost op: november 25, 2010, 21:28:25 pm »
Hallo iedereen en dag Sylvie,

Het is reeds een tijdje terug dat ik nog iets gepost heb.
Ondertussen is er al heel wat gebeurd: onderzoeken, prikken, bloed afnames en af en toe eens een "bweirkkk"-dagje.
Ook waren er wat problemen om de juiste dosis medicatie te vinden voor de schildklier te vervangen. Uiteindelijk neem ik twee verschillende soorten. Ik voel me er goed bij.
Er was ook een beetje een angstig moment omdat de bloedwaarden maar niet goed kwamen , maar ook dit is verholpen.
Maar,... deze week was het de week van alle dagen een prik en onder de bodyscan(2 keer), detail van hoofd en hals met een plaat tot tegen je neus wel 10 minuten, een echo, en wat nog allemaal meer. En vandaag heb ik min of meer goed nieuws gekregen: naar wat de specialist kon zien en afleiden van de resultaten, zou ik de komende zes maanden niet meer naar het ziekenhuis moeten gaan. waauw, een half jaar dat ik eens " mijn buitenverblijf" (zo noem ik het ziekenhuis) niet meer moet bezoeken. Maar, morgen eerst nog een bloedonderzoek en een telefoontje van de specialist over enkele dagen en dan pas de zekerheid van zes maand rust.
Het is zes maand dat we eens geen echte confrontatie moeten aangaan met onze levensgezel "kanker".
Het blijft echter onwezelijk wat een impact deze ziekte op je lijf en leven heeft. De plotse vermoeidheid, soms de onpasselijkheid (van waar die ook mag komen?), de ongerustheid en het besef dat er andere waarden,de belangrijkste, in het leven zijn. De waarden die het leven zo mooi maken: partner en kinderen.
lieve groeten en tot schrijfs (en wat sneller nu),
Tom


« Laatst bewerkt op: november 25, 2010, 22:10:32 pm door de5tees »