Auteur Topic: halskliermetastasen?  (gelezen 2928 keer)

vosje

  • Nieuwkomer
  • *
  • Berichten: 1
    • Bekijk profiel
halskliermetastasen?
« Gepost op: februari 05, 2009, 10:07:43 am »
Hallo,

Sinds vorige week donderdag kreeg ik een beetje pijn aan mijn hals. Ik dacht dat het gewoon keelpijn was en heb sindsdien keelspray gespoten. Maandag had ik plots door dat het eigenlijk een gezwollen lymfeklier was die pijn deed (midjugulair gelegen denk ik). 's Avonds ben ik naar de dokter gegaan en volgens hem is het een keelontsteking. Na 3 dagen zou het volgens hem veel beter moeten gaan. Wat ik raar vind is dat ik echter helemaal geen keelpijn heb!
Sindsdien neem ik 3x per dag Ibuprofen en keelspray. De lymfeklieren zijn echter niet kleiner geworden, maar er zijn er nog andere beginnen zwellen (laagjugulair denk ik, in ieder geval onder de eerste). Vooral links (voor mij) zijn ze heel erg gezwollen en voelen ze volgens mij heel hard aan. Rechts ook een beetje gezwollen, maar veel minder dan links.

Aangezien ik nergens anders last van heb, dacht ik aan (keel)kanker en/of metastasen. Is dit mogelijk? Of zwellen ze hiervoor te snel op? Ik weet natuurlijk niet of ze daarvoor al gezwollen waren of niet. 'k Heb het pas door gehad toen het wat pijn begon te doen...De pijn is ook enkel wanneer ik mijn hoofd draai, geeuw, (soms) slik (vooral eten dan),... Wanneer ik op de lymfeklier duw, dan zijn ze ook wat gevoelig.

Normaal heb ik trouwens zelden gezwollen lymfeklieren. Zelfs met een zware keelontsteking waren ze nog nooit zo gezwollen...

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en mij eventueel kan geruststellen...? Ik vind het in ieder geval raar dat ik geen andere symptomen heb... 

Groetjes!