Auteur Topic: schildklierkanker  (gelezen 7298 keer)

stropke

 • Gast
schildklierkanker
« Gepost op: april 02, 2008, 22:33:52 pm »
Bij mij werd in januari 2007 de hele schildklier weggehaald , eerst de helft was niet kwaadaardig maar de dag van ontslag kwam men me vertellen dat er toch een "paar" kwaadaardige cellen gevonden waren en de andere helft vd schildklier er ook uit moest
daarna eerste verblijf jodiumkuur. Het ging goed bij de controles zag men een heel klein celletje nog zitten , kon niet bepaald worden of het ging om littekenweefsel , bijschildkliertje , goedaardig of kwaardige cel. Bij de laatste controle was het celletje miniem gegroeid , maar de bouwstenen in de bloeduitslagen waren goed. Echter geen enkel risico , juist tweede jodiumkuur achter de rug en vandaag naar de echo en moet a.s. maandag nog eens terug voor een echo
mijn probleem en vraag is , de artse is overbezet , heeft weinig tijd geeft minieme uitleg en is bijna niet te breiken bv. na de echo dien ik 6 weken te wachten voor een consultatie bij haar voor de uitslag. Gevolg ik ben op van angst en onzekerheid en weet gewoon niet meer wat te denken , is de kanker nu toch uitgezaaid ?
Ik wil graag in contact komen met lotgenoten om elkaar eens een hart onder de riem te kunnen steken , bedankt alvast  ???

omamanita

 • *****
 • Berichten: 523
  • Bekijk profiel
Re:schildklierkanker
« Reactie #1 Gepost op: april 03, 2008, 09:24:52 am »
Hallo, ik heb geen ervaring met jouw ziektebeeld (ben borstkankerpatiënte) maar het lijkt mij echt niet zoals het hoort als je zo lang moet wachten om bij je arts te geraken. En je hebt bovendien recht op een uitgebreide uitleg. Kan je huisarts niet bemiddelen of is er geen verpleegster in de kliniek die fungeert als tussenpersoon tussen de specialist en de kankerpatiënte? Je mag je niet laten doen, want die lange onzekerheid kan toch echt niet.
Groetjes.
Omamanita

adje

 • ****
 • Berichten: 256
  • Bekijk profiel
Re:schildklierkanker
« Reactie #2 Gepost op: april 06, 2008, 21:14:49 pm »
Hey Stropke.

Zes weken is inderdaad wel erg lang...
Een tip: je kunt aan het ziekenhuis vragen om het protocol van het onderzoek op te sturen. Daar heb je sowieso recht op, maar je moet het wel aankunnen natuurlijk... Wat heb je aan info als je er niets mee kunt? Dan ga je je pas echt zorgen maken!

Blijf zoeken tot je iemand vind die je informatie kan geven.
Inderdaad verpleging of assistent van de arts, die kunnen vaak al iets zeggen, al blijf je steeds weer horen "we kunnen het nu nog niet zeggen" blablabla... blijf vragen!

Sterkte en liefs,
                        Adrienne

Rina

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 1
  • Bekijk profiel
Re:schildklierkanker
« Reactie #3 Gepost op: mei 24, 2008, 22:02:11 pm »
Hoi lotgenoten,
Bij mij werd schildklierkanker vastgesteld in de zomer van 2006. Na een hele reeks behandelingen waaronder ook het radioactief jood zijn we nu bijna 2 jaar verder en nog steeds kan ik niet deftig uit de voeten. Trouwens mijn schildklierhormoon staat nog steeds aan de lage kant met name 100.
Wie kent deze problemen ook en wie heeft er een oplossing voor?

Antje31

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 4
  • Bekijk profiel
Re:schildklierkanker
« Reactie #4 Gepost op: oktober 15, 2008, 09:38:16 am »
Goeie morgen,

Ik herken me volledig in Stropke haar verhaal.
Sinds vorig jaar, laatste maand van men zwangerschap, kreeg ik te horen dat men schildklier minder functioneerde en ben toe gestart met medicatie. Buiten een bloedafname werden er geen andere testen gedaan.
Een paar maanden geleden heb ik zelf een afspraak gemaakt met de endocrinologe en kon er binnen de week terecht. In de eerste afspraak voelde ze een gezwel aan de linkerkant. De week erna werd een echo genomen en een punctie. Die bleek ok te zijn. Had de keuze tussen operatie (niet dringend) of halfjaarlijkse punctie om de evolutie te volgen.
Koos maar voor de korte weg. Operatie werd in september uitgevoerd. Toen ik echter de draadjes liet verwijderen kreeg ik het nieuws dat er toch slechte cellen gevonden waren en ik binnen de week terug binnen moest om de andere helft te laten verwijderen, wat ondertussen ook is gebeurd. Nu wacht ik op de resultaten van dit onderzoek en een afspraak bij men dokter.
Een jodium behandeling staat me ook nog te wachten.

Strokpe, hoe is het verder gegaan? Alles nu ok met je?
Groetjes
Antje

lilly

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 1
  • Bekijk profiel
Re: schildklierkanker
« Reactie #5 Gepost op: september 11, 2017, 15:08:59 pm »
Even de moed gevonden om mijn verhaal neer te schrijven. Ik beb 32 jaar en mama van 2 dochters 1 van 3.5 jaar en 1 van 10 maand. 3 maanden geleden ontdekte ik een zwelling in mijn hals dit bleek een papillair  schildkliercarcinoom had eigenlijk geen klachten buiten wat moe maar met 2 bengels in huis niet abnormaal. Eind juni werd ik geopereerd schildklier verwijderd en 56 klieren waarvan 12 met meta s en 1 kapseldoorbraak. Eind augustus kreeg ik de radioactieve jodium toegediend. Na mijn laatste scan kleurden er nog 2 plaatsen aan 1 waar de schildklier gezeten heeft en de andere op.een plaats waar een klier zat ( zit? Volgens de prof was alles verwijderd). Deze 2 plaatsen waren goed gevuld met de jodium maar toch maak ik me zorgen. Nu is het wachten op de volgende bloedname voor de tumormarkers. Ben verschrikkelijk bang dat er ergens in mijn lichaam nog iets zit dat ook zo a symptomatisch  is .. herkennen jullie dit verhaal? Hoe gingen jullie er mee om? Groetjes