Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Borstkanker / Re: Ibrance (Palbociclib) en Femare (Letrozole) - Uitzaaiing borstkanker naar lever
« Laatste bericht door Inge2 Gepost op april 22, 2018, 22:33:33 pm  »
Dag Sandra,

ook voor jou veel succes morgen bij de oncologe.  Hopelijk is alles in orde en kan je met de volgende kuur starten.

Groetjes,
Inge
2
Prostaatkanker / Re: prostaatkanker op 45 jaar
« Laatste bericht door Manu Gepost op april 22, 2018, 21:26:41 pm  »
Beste lotgenoten,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb...

4 maanden na de operatie was er terug controle…mijn psa die 0.01 was in december is nog verder gedaald. Ik ben ondertussen ook terug gestart met 5/5 te werken.
Het gaat zeker de goede kant uit maar ik blijf merken dat alles toch zo wezenlijk anders geworden is. Het is in alles aanpassen. Voor mij is het precies of de operatie en revalidatie nog maar gisteren was (en dus nog zeer zeer goed in mijn geheugen ligt) terwijl voor andere (gezin, familie, collega’s) dit al lang een afgesloten hoofdstuk is.
Een beetje een mentaliteit van 'Je ziet er goed uit, dus je bent goed' , 'Je werkt terug fulltime, dus je bent in orde'... ik blijf het met deze kortzichtigheid van sommige het moeilijk hebben.

Mentaal blijft het moeilijk.

Toch hoop ik met weer een paar positieve blogposts jullie te motiveren :-)

https://prostaatkankerop45.blogspot.be/2018/04/goed-rapport.html
https://prostaatkankerop45.blogspot.be/2018/04/bosbad.html

grts,
Manu

3
Borstkanker / Re: Ibrance (Palbociclib) en Femare (Letrozole) - Uitzaaiing borstkanker naar lever
« Laatste bericht door Jufke Gepost op april 19, 2018, 20:32:27 pm  »
Dag Anna,

Ik duim voor jou morgen.👍👍👍
Ik ook nu in mijn Ibrance-vrije week. Ik heb mij ook een paar dagen niet zo goed gevoeld, hoofdpijn, maagpijn, moe ,een beetje depri...ik denk dat dit ook komt omdat het het einde van de kuur is .Maandag bij oncologe.

Geniet allemaal van het mooie weertje, volgende week zal het weeral veel minder zijn!

Sandra
4
Borstkanker / Re: Ibrance (Palbociclib) en Femare (Letrozole) - Uitzaaiing borstkanker naar lever
« Laatste bericht door Inge2 Gepost op april 19, 2018, 19:00:00 pm  »
Dag Anna,

veel succes morgen bij de oncologe.  Hopelijk zijn je bloedwaarden in orde en kan je met de volgende kuur starten.

En aan al de andere lotgenoten, geniet nog van het mooie weer :-).

Groetjes,
Inge
5
Hodgkinlymfomen, non-Hodgkinlymfomen, leukemie, ziekte van Kahler / Re: herval non hodgkin
« Laatste bericht door yoke Gepost op april 18, 2018, 15:37:45 pm  »
zijn er nog mensen die behandeld worden met Imbruvica na herval? aangezien dit voor de rest van mijn leven is en zolang het middel werkt. Momenteel veel spier en gewrichtsklachten, maar kunnen er na een tijd nog andere bijverschijnselen blijven optreden? dku :)
6
Andere kankersoorten / Re: wat zeg je wanneer het woord 'kanker' valt?
« Laatste bericht door summer36 Gepost op april 17, 2018, 17:37:23 pm  »
Zeer mooi verwoord van je,jet,groeten
7
Andere kankersoorten / Re: wat zeg je wanneer het woord 'kanker' valt?
« Laatste bericht door Jet Gepost op april 16, 2018, 19:00:03 pm  »
Hallo Summer..

Ook ik ben helemaal eens met je stelling en ervaring...
Het zijn de kleine dingen die veel doen!

Het woord kanker... valt altijd zwaar en brengt onrust bij diegene die het verdict krijgt en bij allen die hem of haar liefhebben ..
Soms lijkt het alsof het je achtervolgt...  mij deed dat het wel nl... zo ervoer ik het. 
Na jaren strijd verloor ik mijn op veel te jonge leeftijd mijn man,  in die periode en erna 3 goede vrienden en onlangs 2 mnd geleden een zoon van mijn zus op 42 jarige leeftijd...  We zaten 3 jaar geleden  beiden op een uitslag te wachten..  De mijne was positief (kanker verwijdert..de zijne negatief kanker in groei.) Ik heb al een paar keer het geluk gehad, kanker 3 x op tijd getackeld, ben daarin tot nu toe een geluksvogel.
Mijn neef is in februari overleden.. Had ik ook kunnen zijn denk je dan..

Een kaartje, berichtje en zomaar even een knuffel appen of grappig positief plaatje, dat je aan ze denkt enz.. doet vaak meer dan lange bezoeken  waarin het vaak alleen nog maar over narigheid gaat.. 
Dat het moeilijk en naar is ervaren ze zelf al genoeg, en hun partners enz ook.

De warmte van een simpel berichtje of kaartje..kan gelezen of bekeken worden wanneer het uitkomt.. meer hoeft het dan vaak inderdaad niet meer te zijn.

Pluk de dag en genieten van veel kleine dingen, maken het leven hoe lang dat ook mag gaan worden  veel aangenamer.

Positieve groet voor iedereen!!
Jet ;)
8
Lotgenotencontact / Re: Pancreaskanker
« Laatste bericht door Wish Gepost op april 16, 2018, 18:45:53 pm  »
Hallo,

Al een tijdje niks meer van jou vernomen. Ik hoop dat alles goed gaat en dat de pijnkliniek voor jou wat verlichting heeft gebracht.

Dikke knuf en veel sterkte
Wish
9
Borstkanker / Re: Ibrance (Palbociclib) en Femare (Letrozole) - Uitzaaiing borstkanker naar lever
« Laatste bericht door Anna Gepost op april 16, 2018, 18:14:41 pm  »
Wat fijn dat er hier nu reacties komen.  Ik heb hier zolang in mijn eentje geschreven.  Ik dacht, misschien heeft er wel iemand iets aan.

Momenteel zit ik in mijn Ibrance-vrije week.  Donderdag bloed laten nemen en vrijdag bij de oncologe.  Deze kuur heb ik duidelijk gevoeld hoe ik in het begin van de kuur toch wel veel energie had om tegen het einde van de kuur toch meer en meer vermoeid te worden.

De lente, het vaker zien van het zonnetje, het frisse groen dat overal verschijnt, de eerste bloesems, de mooie magnoliabomen die bloeien, ....  het geeft me allemaal een positieve vibe.  Vorige week ben ik zelfs begonnen met eens een kwartiertje te wieden in mijn bloementuin en is er nu pakweg een vijfde gedaan.  Wat een goed gevoel geeft dat ! :-)  Hopelijk lukt het me deze week ook om verder te doen.

Naast het wieden ben ik vorige week vaak weg geweest: een namiddagje met de dochter naar een nabijgelegen stadje, op een avond iets gaan drinken met een vriendin, met de trein naar Antwerpen en dan 's avonds naar een Italiaanse avond, ...  Héél plezant om te doen en héél leerrijk om uit te zoeken tot hoe ver ik kan gaan.  Zondag én vandaag mocht ik het natuurlijk wel bekopen en heb ik echt rustdagen ingelast.  Vanaf morgen hoop ik terug weer iets te doen.

Nog steeds heb ik veel pijn aan mijn rechterpols ondanks de flexofytol die ik nu al neem vanaf 16/03/2018.  Daar baal ik wel verschrikkelijk van want ik kan er weinig mee uitrichten.  Zware dingen dragen lukt niet, een vod uitwringen ook niet, enz.   We zullen nog wat geduld moeten hebben tot de Flexofytol begint te werken.  Welke dosis nemen jullie?

Mijn vraag naar prognoses komt gewoon uit het feit dat mijn oncoloog wel een termijn durven uitspreken heeft bij de laatste controle.  Eigenlijk vind ik dat vreemd want het medicijn is inderdaad nog vrij nieuw en elk lichaam reageert toch anders.  Na mijn eerste behandeling tegen borstkanker zei de radiotherapeut tegen mij ook dat ik 'genezen' was.  Later deed mijn gyneacologe er nog een schepje bovenop door te stellen dat ik het nooit meer zou terug krijgen.  Daar was ze vast van overtuigd.  Mijn huisarts zei telkens dat dat wel gewaagde uitspraken waren.  Ik neem dus de prognose die de oncoloog nu uitgesproken heeft met een dikke korrel zout.  We zullen wel zien hoe ver ik geraak.

Aan iedereen nog veel goede moed en veel genietmomentjes.
10
Borstkanker / Re: Opkikkertje voor Witte Vlinder
« Laatste bericht door summer36 Gepost op april 16, 2018, 17:06:31 pm  »
Ik sluit mij hier graag volledig bij aan.Heb persoonlijk ook veel info en goede raad gekregen van witte vlinder.Post nu ook wat minder doordat er ook minder gereageerd word op bepaalde posts,wat ik wel jammer vind ,zeker voor de nieuwe lotjes.Want in het heetste van de strijd heeft dit forum en de steun van lotjes mij vaak op de been gehouden.Dikke knuffel voor alle sterke madammen(en meneren natuurlijk ook)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10