Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Borstkanker / Re: Opkikkertje voor Witte Vlinder
« Laatste bericht door Kleintje Gepost op Vandaag om 20:37:55 »
Hallo,

Ik wil Sabine heel veel sterkte toewensen!!
Het is een sterke madam die al heel veel watertjes moest doorzwemmen door die rotte ziekte!
Ze was voor mij een grote steun in 2009!

Heel veel sterkte Sabine!!!
2
goedemiddag,

Mijn naam is Marina. Mijn moeder heeft vandaag een kijkoperatie gehad omdat er een vermoeden was van eierstokkanker. Op de CT scan was dat al duidelijk geworden.
Nu tijdens de operatie hebben ze gezien dat er minuscule spikkels op haar lever, buikvlies en middenrif zitten. Nu gaan ze eerst 3 chemo's geven, dan opereren en dan weer chemo.
Heeft iemand hier ervaring mee? En wat moeten we qua kansen verwachten?

hartelijke groeten,

Marina
3
Borstkanker / Opkikkertje voor Witte Vlinder
« Laatste bericht door Jet Gepost op Vandaag om 15:19:54 »
Hallo lotjes, meelezende /meelevende, schrijvende.

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik op dit forum schreef.. ( voor de nieuwkomers, dus een onbekende)
Een forum waar ik lief en leed v.a. 2011 deelde, steun kreeg en gaf..  Zo leerde ik o.a. ook Witte Vlinder kennen..  en vele andere kanjers waarvan er enkele helaas hun strijd niet hebben kunnen winnen, maar ook velen die de kracht, power of het geluk hadden dat hun behandelingen positief uitpakten.
Tja, wat versta ik onder positief...
Positief uitpakken kan genezen zijn, (voor zover dat ook op dat moment is), maar ook een levensverlengende behandelsucces..ook al is dat niet voor iedereen even comfortabel.

Witte Vlinder, ofwel Sabine Moons is voor mij een power madam.. die de strijd al 2 keer aanging.. (borstkanker- kanker achter haar oog) met positief resultaat..qua uitslagen na inspannende behandelplannen. (Ze schreef er een boek over.)
Dat, dat niet voldoende is gebleven..blijkt uit de laatste uitslag... Opnieuw zal ze de strijd weer op moeten gaan pakken.  Er is bij haar voor de 3de keer kanker ontdekt.. en dat op een andere moeilijke plaats..

Het zou heel fijn zijn, als ze van velen een bemoedigend woordje zou kunnen lezen.. 
Voor iedereen geld nl..  dat steun, positief zijn en vertrouwen hebben een van de sterke kanker bestrijders is, naast datgene wat medisch noodzakelijk is..

Begrip en steun...aandacht en warmte doet ieder mens goed.

Voor iedereen veel power, vertrouwen en zoveel mogelijk succes als maar kan.. met de aantekening dat als het succes uitblijft... er toch nog heel veel moois kan zijn...  Dat heb ik ook ervaren nl..

Veel goeds,
Jet ;)
4
Darmkanker / Re: Nazorg na kanker en chemo
« Laatste bericht door Bart-xtrakan Gepost op april 22, 2017, 20:32:50 pm  »
Hallo Amy,

Ik heb eind 2011 diagnose hodgkin 4B gekregen.
In 2012 meteen 8 maand zware chemo, met neurologische schade en osteoporose als blijvend letsel, en vergeten doe ik ook nog veel te veel naar mijn zin :)
Ik ben 2 jaar thuisgebleven van mijn werk (met revalidatie in het ziekenhuis)
Daarna ben ik in progressieve arbeid gegaan gedurende 8 uur per week.
Nu nader ik mijn 5 jaar remissie :)
Ik werk ondertussen halftijds, dus 4 uur per dag.
En vind dit zelf een heel mooie balans, terug voltijds werken zou ik echt niet meer aankunnen gezien ik nu al regelmatig tijd nodig heb om te bekomen van half tijds werken.
Er is een leven voor en een leven na de kanker. Nu geniet ik veel meer en heb veel meer tijd voor mijn kinderen en de dingen die ik graag doe.
Dus laat je zeker niet pushen door een controledokter of werkgever. Want eenmaal je terug werkt is er geen weg meer terug en verwachten ze dat je terug normaal functioneert.

Groetjes,
B.
5
Borstkanker / financieel
« Laatste bericht door Tonia Gepost op april 19, 2017, 17:40:32 pm  »
Ik kreeg in 2015 borstkanker aan de linkerkant. Borstbesparende operatie, 2 klieren weg en 31 bestralingen. Na 6 maand kon ik mijn werk hervatten.Zes maand later bij mijn eerste controle kreeg ik te horen dat ze rechts iets zagen... Terug thuis van het werk.De éne kanker heeft helemaal niets met de ander te maken , 2 heel verschillende kankers. Brute pech zeggen de dokters. Borstamputatie en volledige okselruiming. 16 chemo's en terug bestralingen. Nu nog herceptine tot en met september. Ik ben een alleenstaande vrouw. Heb wel een vriend maar wonen niet samen. Sinds deze maand val ik terug op een invaliditeitsuitkering. 38€ per dag Iedereen zegt : genieten van het leven en je richten op je genezing. Maar met 38€ per dag is dit wel niet gemakkelijk. Gelukkig is mijn vriend er , zonder hem zou ik het financieel niet redden.Maar durf soms zijn hulp niet vragen. Nog mensen met dit probleem?
Groetjes Tonia
6
Borstkanker / Oproep figuratie Gevoel voor Tumor
« Laatste bericht door Gevoel voor Tumor Gepost op april 19, 2017, 16:39:59 pm  »
Hallo allemaal,

Sylvester Productions en één werken samen voor een nieuwe warme, tragikomische fictiereeks, Gevoel voor Tumor. De reeks gaat over Tristan Devriendt, een 24-jarig zondagskind dat droomt van een carrière als neurochirurg, maar net wanneer zijn droom binnen handbereik ligt, slaat het noodlot onverbiddelijk toe: kanker. In plaats van een succesvol arts wordt Tristan zelf patiënt.

De hoofdrollen van deze serie worden vertegenwoordigd door Maarten Nulens, Marthe Schneider, Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Vic De Wachter, Liesa Naert, Barbara Sarafian en vele anderen. Naast deze acteurs zoeken we echter ook gepaste figuranten om de reeks te kunnen vervolledigen.

De verbinding tussen realiteit en fictie is bij deze reeks zeer belangrijk. Daarom werken we ook samen met Kom Op Tegen Kanker en willen we samen het taboe rond kanker bestrijden, waarbij humor een belangrijke tool zal zijn. We beschouwen deze reeks als een maatschappelijk relevant project waarbij de toon steeds positief, hoopvol en warm, maar nooit hard of kwetsend zal zijn.

Om deze link met de realiteit zo goed mogelijk tot uiting laten komen, kiezen we er ook voor om de kankerpatiënten in de reeks niet te laten spelen door gewone figuranten, maar zouden we deze rollen graag laten vervullen door werkelijke kankerpatiënten om de authenticiteit zoveel mogelijk te kunnen bewaren. Daarom willen we jullie via deze weg benaderen met een oproep om te figureren voor deze reeks. Het is voor ons belangrijk om jullie eerst de kans te geven zelf hieraan mee te werken voor we op zoek moeten gaan naar gewone acteurs die zich als kankerpatiënt moeten voordoen. We willen het realiteitsgehalte namelijk zo hoog mogelijk houden.

De opnames zullen doorgaan in het Jan Palfijnziekenhuis in Gent op volgende data:
22, 23, 24 mei
12, 13, 14, 15, 16, 20, 21 en 22 juni
21, 22 en 23 augustus
28 en 29 september
2 oktober

Ben je geïnteresseerd om hieraan mee te werken en ben je beschikbaar op één of meerdere van deze dagen?
Neem dan gerust contact met ons op via, kenn@sylvesterproductions.be
Er wordt ook een kleine vergoeding voorzien.

Vriendelijke groetjes,
Het ‘Gevoel voor Tumor’-team
7
Prostaatkanker / Re: lotgenoten met agressieve uitgezaaide prostaatkanker
« Laatste bericht door levar Gepost op april 14, 2017, 15:09:55 pm  »
Hallo zoals ik in vorig bericht heb geschreven ben ik dan toch bestraald op 6/8/10 februari ,op mijn rechter dijbeen, alhoewel eerst 8 bestralingen waren voorzien op toestel 1 wat dan veranderde in 3 bestralingen op toestel 5 .uitleg was zwaardere bestralingen .
 ben dan al op afspraak geweest bij de uroloog met mijn bloed uitslag deze was desondanks toch gestegen van 12 naar 19,maar heb wel nog een afspraak met de prof. op 3 mei en zal dan vernemen wat er moet gebeuren ;maar voel mij nog steeds goed in mijn vel .
ik hou jullie wel up to date en maak van deze gelegenheid gebruik alle lotgenoten met hun familie en aanverwanten een Vrolijk Pasen te wensen alsook heel veel sterkte in jullie strijd
met de groeten van
levar
8
Er is een nieuwe DNA test ontwikkeld bij kanker waarbij verschillende genen tegelijk getest kunnen worden. Deze next-generation-sequencing (NGS) technologie kan al voor specifieke gevallen leiden tot een gepersonaliseerde behandeling. Er lopen verschillende onderzoeken om deze nieuwe test voor nog meer kankerbehandelingen te gebruiken.

Het WIV-Kankercentrum zoekt mensen met een borst-, darm-, eierstok-, huid-, of longkankeraandoening. We zoeken mensen van alle leeftijden, er is geen specifieke voorkennis vereist. In het begin van de focusgroep zal een video getoond worden die de technologie uitlegt.

In een focusgroep komen 5-8 patiënten in vertrouwelijke kring samen, onder leiding van een deskundige groepsgespreksleider. Het doel van de gesprekken is om na te gaan welke informatie voorzien moet worden alvorens een NGS test mag uitgevoerd worden op een kankerpatiënt en hoe deze nieuwe technologie zo patiëntvriendelijk mogelijk in de zorg geïntroduceerd kan worden.

Een moderator zal enkele stellingen aan de groep voorleggen. Met deze stellingen willen we uw persoonlijke mening bevragen en een korte discussie (maximale duur 2 uur) over het onderwerp voeren.
Het kankercentrum voorziet koffie en versnaperingen tijdens de pauze en na de focusgroep.
Er is een onkostenvergoeding voorzien voor uw verplaatsingen.   

Het focusgroep gesprek wordt opgenomen. Wanneer de opname wordt uitgetypt, zal elke verwijzing naar uw naam verwijderd worden. Alle gegevens worden dus anoniem verwerkt.
Deze studie werd goedgekeurd door de Commissie Medische Ethiek van het UZ Brussel.

In overleg zoeken we naar een locatie bij u in de buurt en een tijdstip dat voor u past. U mag op elk ogenblik beslissen om niet verder deel te nemen.

U mag steeds vrijblijvend mailen naar wannes.vanhoof@wiv-isp.be. U mag ons altijd contacteren voor meer informatie.
9
Zoals eerder aangekondigd breiden we dit voorjaar verder uit en dit naar de provincie Limburg. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van vele lotgenoten en zorgverleners. Wij hopen jullie dan ook talrijk te mogen ontmoeten op ons eerste koffiemoment in Bokrijk.

Dit wordt voorafgegaan door een mooie lentewandeling in het domein. De wandeling start om 13:30 - verzamelen aan Parking 1 van het Openluchtmuseum.

Als je nu net niet graag wandelt of niet goed te been bent, geen probleem: dan kom je gewoon naar het koffiemoment. Dat zal rond 14:30 van start gaan in brasserie 't Koetshuis, vlakbij de ingang.
De kerngroep van Esperanza zal aanwezig zijn om een luisterend oor te bieden.

Lotgenoten uit alle regio’s, familie en vrienden ook steeds welkom.
We rekenen op een vroeg lentezonnetje en hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen!


10
Darmkanker / Re: LARS syndroom na endeldarmkanker
« Laatste bericht door Mariekebol Gepost op april 01, 2017, 19:23:31 pm  »
Hallo,
Aan het fodmop dieet ben ik nog niet begonnen, ik ben wel benieuwd naar het resultaat!
Spoelingen gaan precies niet goed bij mij, na een half litertje water kan er niks meer bij, het water loopt er gewoon uit! (darm is 50cm ingekort) Dan ben ik ongeveer 6 uur stoelgangvrij! Niet lang genoeg, vind ik....
Mijn huisdokter heeft de raad van een Leuvense specialist gevraagd, nu neem ik Questran, een poeder oplossen in water, het lijkt op behangerslijm en is niet echt lekker (als het helpt drink ik er 10 van :)) 2 per dag tijdens eten! Ik doe dit al een week, en de ene dag gaat het de goede richting uit maar de andere dag niet! Het maakt de stoelgang dikker en dus beter ophoudbaar! Ik blijf hopen en laat iets weten!!!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10