Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Poëzie / Re: Niet echt een gedicht..., gewoon mijn eerlijk gevoel.
« Laatste bericht door monody Gepost op Vandaag om 14:07:45 »
Hallo Manu,

wat fijn dat je dit gedichtje hier op 't forum hebt geplaatst. Het geeft ons allemaal 'n groot hart onder de riem en 't getuigd van je grote moed om in 't aanschijn van je ziekte toch nog die positieve boost met ons te delen. Ook ik heb zo'n pijnlijke enge weg afgelegd en die hier met velen gedeeld want dat lucht op en maakt je licht zoals jij met je gedichtje doet. ik wens je véél sterkte toe om dit samen met al je lotgenoten te helpen dragen want gedeelde Kracht doet 't ergste leed halveren en weten dat je hier niet tegen dovemans oren 'praat' heeft mij het veel makkelijker gemaakt om over m'n kanker te praten en anderen vanuit m'n eigen ervaringen wegwijs te maken in het moeilijke aanvaardingsproces. Maatje, doe verder zoals je bezig bent want dat is de enige goede ingesteldheid om je Leven die onvoorwaardelijke kans te kunnen blijven geven om verder te doen met wat je echt nog gaarne doet en daar is mensen graag zien 'n heel mooi gegeven van. Begin vooral met jezelf graag te zien, dat is alvast de beste start en dat begint 's morgens al terwijl je lacht naar je eigen spiegelbeeld. "Hou van jezelf" is nog altijd 'n boek dat uit 't boekenrek naar me toe sprong en mij 180° liet omkeren zodat ik terug naar buiten durfde te gaan om weer deel te nemen aan de maatschappij. Ik trek me nu niets meer aan van wat men over me denkt. De stress is ook van mij afgevallen waardoor ik weer kan genieten van vele kleine dingen waar ik vroeger gewoon aan voorbij liep. Vooral de Natuur is daar heel dankbaar voor omdat ik sinds ik meer ben gaan relativeren ondervind dat genieten van iets veel minder moeite kost wanneer je simpel er de tijd voor neemt en je je levensritme aanpast aan al die onaangename beperkingen waarmee ik nog dagelijks geconfronteerd word. Voor mezelf heeft 't Leven zich terug opengesteld en ben ik gaan inzien dat'r ook nog 'n plek is voor iemand zoals wij. Ik blijf nu niet meer in 'n hoekje zitten en kom'r rond voor uit dat hoe gehandicapt we ook geworden zijn, dit onze talenten en capaciteiten niet mag belemmeren omdat wij gewoon de pech hebben gehad om iets tegengekomen te zijn waar we in de verste verte niet om gevraagd hebben. Dit forum is voor mij daarom vanaf dag één, toen ik pijnpatiënt ben geworden na't plaatsen van 'n Male-Sling, altijd de beste remedie geweest om te leren aanvaarden en 'r niet alleen voor te staan want die steun was en is nog steeds de mooiste gewaarwording voor mij die'r bestaat om verder aan m'n leven te blijven bouwen. Vriendelijke groeten van 'n lotgenoot voor zijn lotgenoten, Monody
2
K wens je heel veel courage ! Had jij kwaadaardige okselklieren ?  Groetjes Tonia
3
Poëzie / Re: het gedichtje van dat lichtje
« Laatste bericht door Joëlle Gepost op Vandaag om 10:39:15 »
 Wauw, ik wens je nog veel lichtjes die in je ogen zullen fonkelen. Dank je voor het mooi gedicht.
4
Andere kankersoorten / GIST tumor
« Laatste bericht door Joëlle Gepost op Vandaag om 10:22:04 »
Hi,
Begin deze jaar hebben ze bij mij GIST tumor
Ontdekt, het is uitgezaaid en groot. Glivec 400 is vanaf nu mijn dagelijks inname medicijn. Buiten wat huiduitslag en pijn aan hoofdhuid, vermoeidheid, 2 uurtjes lang na inname van glivec een beetje misselijk gaat het redelijk goed. Het is voor mij allemaal nog nieuw en heb 1001 vragen.
Lieve groetjes
                 Joëlle
5
Poëzie / Re: het gedichtje van dat lichtje
« Laatste bericht door Manu Gepost op Vandaag om 09:10:28 »
zeer mooi !
6
Borstkanker / Re: Bijwerkingen Femara
« Laatste bericht door Anna Gepost op Vandaag om 02:38:47 »
Ondertussen neem ik nu ongeveer een halfjaar Letrozole in combinatie met Palbociclib.  Net zoals bij Ingrid heb ik nu ook last in mijn rechterpols.  Twee weken terug was het een klein puntje dat pijn deed, maar nu voel ik het de ganse dag zeuren en bij bepaalde bewegingen is de pijn vrij sterk. De oncoloog zei dat dit een typische bijwerking is bij Letrozole.  Ik moet nu naar een fysisch geneesheer/revalidatiearts en ik hoop echt dat er daar iets aan te doen is.

Van een lotgenote kreeg ik de raad om 'Flexofytol' te nemen, dit is ook voedingssupplement met curcuma in.  'k Ga dit voorleggen wanneer ik bij de fysisch geneesheer ben.
7
Borstkanker / Re: Letrozol
« Laatste bericht door Anna Gepost op Vandaag om 02:32:42 »
Ondertussen neem ik nu ongeveer een halfjaar Letrozole in combinatie met Palbociclib.  Net zoals bij Ingrid heb ik nu ook last in mijn rechterpols.  Twee weken terug was het een klein puntje dat pijn deed, maar nu voel ik het de ganse dag zeuren en bij bepaalde bewegingen is de pijn vrij sterk. De oncoloog zei dat dit een typische bijwerking is bij Letrozole.  Ik moet nu naar een fysisch geneesheer/revalidatiearts en ik hoop echt dat er daar iets aan te doen is.

De structuur van mijn haar is ook veranderd, het is dunner geworden.  Ik verlies ook wel een beetje haar maar heb zeker geen kale plekken.  'k Hou het nu lekker kort, anders is er toch niet mee aan te vangen.
8
Ondertussen heb ik mijn tweede controle scan gehad en deze keer zijn de 4 letsels duidelijk kleiner geworden.  :D Volgens oncoloog mag ik er nu van uit gaan dat de combinatie van de medicijnen twee à drie jaar zullen werken (lees: de boel onder controle houden).  Intussen werd ook de juiste dosis voor mij gevonden nl. 100 mg.  Met de 125 mg kon mijn lichaam in de week rustpauze de neutrofielen niet boven de 1000 krijgen en ik moest ik met die dosis te vaak een week of langer extra pauze nemen. 

De bijwerking waar ik het meeste last van heb is extreme vermoeidheid.  :( Aangezien deze bijwerkingen bij beide medicijnen in de bijsluiter staan is dit misschien niet abnormaal.

Sinds twee weken had ik pijn aan mijn rechter pols (waar de pezen aan de hand zijn gehecht).  Het begon met pijn op een klein plekje en doet nu al pijn van mijn hand tot halverwege mijn arm, bij bepaalde bewegingen vooral hevige pijn.   :o Volgens oncoloog zou dit een ontsteking zijn van de pezen en een bijwerking van de Letrozole.   :(  Aan de stijfheid en soms pijnlijke spieren 's morgens wendde ik gauw omdat dat na verloop van de dag beter gaat en zelfs weg gaat.  Deze pijn gaat niet weg.   >:(  Eind deze maand moet ik hiervoor langs bij een fysisch geneesheer en revalidatiearts.  Hopelijk kan hier iets aan gedaan worden.

Voor de rest ben ik natuurlijk super blij dat de combinatie van deze geneesmiddelen het beestje onder controle houden.  :)
9
Borstkanker / Nolvadex: duivels dilemma
« Laatste bericht door Hillona Gepost op februari 18, 2018, 13:56:13 pm  »
Hey allen,

ik kreeg borstkanker in 2013 met de all-in behandeling erna (chemo, bestraling, herceptine en hormoonbehandeling). Na 4 jaar nolvadex slikken ben ik echt op een punt dat ik niet meer kan. Gewrichtspijnen, cyste in onderbuik, humeurschommelingen, .... Ik heb het er volledig mee gehad. Elke avond twijfel ik om het pilletje door te slikken of te stoppen. Bij de oncoloog gaan levert niks op...die kan sowieso niet zeggen: 'stop maar mevrouw, geen enkel probleem..'. Dan zwaait ze met percenten en kans op herval en bla bla..en dan ga je met schuldgevoel weer buiten. Soms denk ik: de tumor was volledig weggesneden, alle behandelingen zijn preventief, dan is het toch genoeg geweest?
Nog mensen die het hier zo moeilijk mee hebben? Dankjewel!
10
Prostaatkanker / Re: prostaatkanker op 45 jaar
« Laatste bericht door Manu Gepost op februari 17, 2018, 20:19:31 pm  »
Ondertussen ben ik terug gestart met mijn werk en dat lukt. Zoal ik al eerder schreef alles is toch net anders dan voor de ingreep.

Tja, toch nog onzeker, piekeren, angst en  vermoeidheid blijven op de achtergrond parten spelen.
Ik heb nog een paar blogberichtjes geplaatst voor de geïnteresseerden...

https://prostaatkankerop45.blogspot.be/2018/02/na-een-paar-weken-terug-aan-t-werk.html

https://prostaatkankerop45.blogspot.be/2018/02/back-to-work.html

Hopelijk helpen deze berichten andere lotgenoten die raakpunten zoeken.

Groeten,
Manu

Pagina's: [1] 2 3 ... 10