Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Longkanker / Re: Longtumor
« Laatste bericht door Ilse Gepost op mei 25, 2017, 10:29:18 am  »
Ik heb ook nooit gerookt, altijd veel aan sport gedaan, en ik heb ook altijd bewust gezond gegeten.
Er zijn zo veel factoren die het kunnen veroorzaken.  Maar ook als je zelf niet rookt, kan roken van mensen in je omgeving nog altijd de oorzaak zijn.
Ik vraag me niet meer af wat de oorzaak is, want dat zal je toch nooit met zekerheid weten, en het helpt je ook niet vooruit.
Maar, of je nu gerookt hebt of niet, het is altijd een zware klap om dit nieuws te krijgen.  Heel knap van jou trouwens dat je gestopt bent met roken. 

Ik vermoed dat je ondertussen de uitslag van de petscan zal hebben?
En weet je al wat er kan gedaan worden om je te helpen?
Ik hoop dat je snel meer duidelijkheid krijgt, want dat wachten is ontzettend moeilijk.
2
Longkanker / Re: longkanker met uitzaaiingen op beide longen, ribben en in hersenen
« Laatste bericht door Nathalie2710 Gepost op mei 24, 2017, 11:03:12 am  »
Beste Jet,

ik schrijf vandaag om te laten weten dat mijn mama vorige week donderdag is overleden. Ik kan het nog steeds niet geloven. het is alsof ik in een droom leef. Exact 6 weken na het verdict is ze er al niet meer. Het is zo onwerkelijk. Zo snel.... ze had pijn, veel pijn en toen ze naar huis mocht komen werd ze op vrijdag alweer opgenomen in het ziekenhuis. de dokter was langsgeweest en hij had gezegd om haar direct naar het ziekenhuis terug te doen. sindsdien is het alleen maar achteruit gegaan. Op vrijdag zijn we om 21u naar huis gegaan (ze lag toen op spoed). Op zaterdagmorgen kreeg ik telefoon om te zeggen dat het niet zo goed ging. Dat ze veel pijn had. We zijn direct naar daar gegaan en zijn daar ook gebleven tot de dag dat ze is overleden.
Ze kreeg veel medicatie om haar pijn weg te nemen. Steeds meer en meer en ook medicatie omdat ze angstig was.... daardoor heeft ze ook niets meer kunnen zeggen en dat vreet heel hard aan mij. Misschien is het beter voor haar maar ik weet dat ze me wel gezegd heeft dat ze bang was om te sterven. waarom toch? waarom kreeg ze niet wat meer tijd?


3
Borstkanker / Re: Inloophuis
« Laatste bericht door witte vlinder Gepost op mei 23, 2017, 22:33:57 pm  »
ingevuld
groetjes Sabine
4
Borstkanker / Inloophuis
« Laatste bericht door StudentHvA Gepost op mei 22, 2017, 21:08:17 pm  »
Momenteel zijn wij (studenten ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam) een onderzoek aan het doen naar de behoeften van bezoekers van De Kraanvogel in Amsterdam-Oost. De Kraanvogel is een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Hiervoor willen wij graag een aantal vragen aan u stellen. Het zou fijn zijn als u deze voor ons wilt beantwoorden. Met het invullen van deze enquête geeft u automatisch toestemming om deze informatie te gebruiken voor ons onderzoek. Uw gegevens blijven volledig anoniem.

https://nl.surveymonkey.com/r/MFGT7ZJ
5
Jongeren en kanker / Inloophuis
« Laatste bericht door StudentHvA Gepost op mei 22, 2017, 21:03:25 pm  »
Momenteel zijn wij (studenten ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam) een onderzoek aan het doen naar de behoeften van bezoekers van De Kraanvogel in Amsterdam-Oost. De Kraanvogel is een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Hiervoor willen wij graag een aantal vragen aan u stellen. Het zou fijn zijn als u deze voor ons wilt beantwoorden. Met het invullen van deze enquête geeft u automatisch toestemming om deze informatie te gebruiken voor ons onderzoek. Uw gegevens blijven volledig anoniem.

https://nl.surveymonkey.com/r/MFGT7ZJ

8
Oproepen van studenten, instellingen en organisaties / A seat to meet
« Laatste bericht door Marie B Gepost op mei 21, 2017, 08:33:01 am  »
Dag iedereen,

Ik ben een masterstudente Interieurarchitectuur. Mijn masterproef gaat over “Helende architectuur” in de gezondheidszorg. Dit heb ik specifiek uitgepuurd tot het maken van meubelen waar het menselijk dialoog centraal staat tussen; patiënt, bezoeker, mede-lotgenoot in samenspraak met de tactiliteit… Ik ontwerp en realiseer deze zelf en hoop een meerwaarde te kunnen creëren voor het sociaal contact die naast de medicatie en verzorging ook een grote rol speelt in het genezingsproces.

Ik ben op zoek naar mensen die zich in een helend proces bevinden. Hierdoor kan ik mijn ontwerpen toetsen aan de werkelijkheid, meningen uitwisselen en gewoon een deugdoend gesprek hebben.

Ben je geïnteresseerd om een sterke meerwaarde te kunnen betekenen voor mijn project? Stuur mij gerust een mailtje naar marie_byttebier@hotmail.com.


Alvast super bedankt!
Marie
9
Longkanker / Re: Longtumor
« Laatste bericht door Boendy Gepost op mei 20, 2017, 15:22:19 pm  »
Bedankt ilse voor je reactie.

Ik lees hier toch veel verhalen van mensen die blijkbaar nooit gerookt hebben. Wat is dan de oorzaak ?
Gewoon pech ? Uitzaaiing door andere kanker ?  Wat ik toch zal doen, is er zeker over blijven praten.
Ik word dit jaar 58 en heb een paar maand geleden mijn aanvraag gedaan voor SWT ( zwaar beroep ).
Dit zal dan ff uitgesteld worden.
Groetjes.


10
Longkanker / Kinderen bij stervende grootvader
« Laatste bericht door Nycka Gepost op mei 20, 2017, 09:35:26 am  »
Hallo iedereen,

Mijn vader met longkanker woont bij mij en mijn twee kinderen.
Ondertussen is hij uitbehandeld en in de laatste weken/maanden van zijn leven. Hij ziet er erg ziek uit. Ligt een hele dag op de zetel want zijn bed wilt hij niet.
Mijn kindjes van 5 en 8 moeten hem dus elke dag meer en meer achteruit zien gaan.
Ze moeten constant stil zijn, worden door hem afgeblaft als ze te luid praten en vorige week nog toen ze te veel bewogen...
Nu is er palliatieve hulp langsgeweest waar ik dan ook aan heb gezegd dat ik het veel te traumatisch vind voor de kids. En haar antwoord was dat ze er spelenderwijs mee omgaan en dat het niet slecht is dat ze leren over leven en dood.
Ik was enorm verrast in deze reactie. Ik vind dit absoluut geen goede situatie voor hen.
Maar mijn vader wilt niet opgenomen worden. En ik kan ook niet met hem praten.
Ik wordt voor het minste afgeblaft en ala ik er iets over zeg wil ik hem dood.
Ook onze huisarts vind dit geen probleem dat ze dagelijks worden geconfronteerd met een stervende grootvader in onze living die niet meer kan bewegen (ook niet tot aan het toilet)...
Ik wil dit niet voor mijn kids maar er is geen andere optie. HELP!!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10