Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Borstkanker / Port-a-cath vastgegroeid
« Laatste bericht door Anneke75 Gepost op Vandaag om 16:47:02 »
Na 5 jaar werd in november vorig jaar mijn port-a-cath verwijderd. Of werd er toch geprobeerd om hem te verwijderen... de katheter zit namelijk vastgegroeid in mijn ader ter hoogte van de ingang van mijn hart. Volgens de chirurg die de PAC geplaatst en verwijderd heeft kan dit geen kwaad, volgens een vaatchirurg is het niet optimaal maar verwijderen is veel te riskant. Het poortje werd wel verwijderd, de katheter werd afgeknipt.
Nu ben ik vorige week voor iets heel anders bij een andere chirurg geweest en heb hem mijn verhaal verteld en hij zegt me nu weer dat die katheter er sowieso uit moet, dat het risico op een bacteriële infectie veel te groot is... Hij zoekt nu uit wat de beste manier is met het minste risico...
Ik weet het nu helemaal niet meer!
Heeft er iemand ervaring met een vastgegroeide katheter? Wat zouden jullie doen?
Alvast bedankt voor jullie reacties!
2
Borstkanker / grote controle
« Laatste bericht door witte vlinder Gepost op Vandaag om 08:34:13 »
heb deze week grote controle, gisteren de petscan gehad en bloedafname
en morgenavond de uitslag, brr wel zenuwslopend nu, sinds ik vorig jaar voor de 3de keer hervallen ben
neem ik nu al een jaar dezelfde medicatie en ik hoop dat het nog altijd stabiel is
mijn petscan is geleden van eind januari, oncologe vond het nodig om alles nog eens te checken
maar spannend weer, gelukkig heb ik na 2 dagen al een uitslag
gr Sabine
3
Prostaatkanker / Re: Weinig mannen ?
« Laatste bericht door Manu Gepost op juni 19, 2018, 21:14:35 pm  »
Ja maar waarom ?  :)

grts,
Manu
4
Prostaatkanker / Re: Weinig mannen ?
« Laatste bericht door limman Gepost op juni 19, 2018, 16:51:03 pm  »
Beste Manu,

Ik heb er zelfs nooit aan gedacht of bij stilgestaan dat zoiets bestaat ,maar ik veronderstel wel dat yoga of dat soort spirituele dingen meer door vrouwen dan door mannen worden bezocht .

Groeten,Rudi
5
Prostaatkanker / Re: prostaatkanker op 45 jaar
« Laatste bericht door limman Gepost op juni 19, 2018, 12:51:41 pm  »
Dag Manu ,

Vind het ook wel gek maar de laatste tijd begint het beter te werken soms zelfs zonder pil ,het is zo een beetje van soms heel goed soms wat minder. Ik heb de laatste twee maanden ook al opgemerkt dat is s'nachts een harde erectie had net zoals ervoor en ze blijft dan ook redelijk lang .
Bij het vrijen is met opgevallen dat het soms wel minder hard is maar toch ,misschien mentaal dat men denkt nu moet het gebeuren en men minder ontspannen is .
Maar met wat ik nu de laatste twee maanden ondervind mag ik niet klagen.
Het zal een herstel zijn van langere duur want ik ben nu toch al 1 jaar en ongeveer 4 maand geleden geopereerd dus dat is al een tijdje he .
Maar als jij soms ook een harde erectie krijgt wil dat toch ook zeggen dat de zenuwen best gespaard zijn geweest want anders lukte dat zelfs niet meer ,ok dat er wat schade is berokkend dat zal wel ,en dat men op dat vlak geduld zal moeten hebben voor alles terug degelijk gaat werken.
Wat de opwinding betreft moet je soms eens in gedachte wat geile fantasie  bedenken dan lukt het ook beter .
Hopelijk nog veel beterschap en tot de volgende .

Groeten,Rudi
6
Prostaatkanker / Weinig mannen ?
« Laatste bericht door Manu Gepost op juni 18, 2018, 21:59:11 pm  »
Beste lotgenoten,

In mijn strijd tegen prostaatkanker heb ik de laatste 7 jaar regelmatig een gesprek gehad met een psychologe die aan ’t ziekenhuis verbonden was. (= meestal gratis)
Ik heb ook veel infoavonden en voordrachten bijgewoond, Mindfulness cursussen gevolgd, Act, yoga en steeds was ik als man in de minderheid  ;).
(Mindfulness 3 mannen op 20 vrouwen,  bij Act was ik de enige man in de groep, bij Yoga ook ongeveer 3 mannen op 15 vrouwen,..)

Hoe komt het eigenlijk dat mannen dit minder aantrekt?...

Mij heeft het zeker goed geholpen in mijn strijd… ik heb er een blogpostje over geschreven.

Voor de geïnteresseerden : https://prostaatkankerop45.blogspot.com/2018/06/waar-zijn-de-mannen_18.html

Grts,
Manu
7
Prostaatkanker / Re: prostaatkanker op 45 jaar
« Laatste bericht door Manu Gepost op juni 18, 2018, 21:51:49 pm  »
Dag Rudi,

Ik had nog even willen reageren op uw vorig berichtje.

Het lijkt mij toch ook een goed teken bij u dat er een erectie is zonder gebruik te maken van medicatie. Dat wil dan toch zeggen dat de zenuwen (deels?) gespaard zijn gebleven en alles aan 't herstellen is.
Ik heb eigenlijk hetzelfde... 's nachts voor iets wakker worden en merken dat ik een harde erectie heb. Bij het vrijen is dit dikwijls minder hard... mentaal...?... ook de eigenlijke zin (opwinding) is veel minder dan voor de operatie ervaar ik.

groeten,
Manu
8
Lotgenotencontact / Waar zijn de mannen?
« Laatste bericht door Manu Gepost op juni 18, 2018, 21:17:47 pm  »
Een topic met een knipoogje  :)

- In mijn strijd tegen prostaatkanker heb ik veel baat gehad bij het volgen van cursussen zoals Mindfulness, Yoga, Act,.. Ook gesprekken met een psychologe die aan ’t ziekenhuis verbonden is hielpen me.
Het is echter wel zo dat ik als man steeds in de minderheid was bij zo’n cursussen, voordrachten,…  hoe komt dat eigenlijk? Vechten vrouwen met een grotere openheid tegen kanker dan mannen?

Mij heeft het zeker goed geholpen in mijn strijd… ik heb er een blogpost over proberen schrijven.

Voor de geïnteresseerden : https://prostaatkankerop45.blogspot.com/2018/06/waar-zijn-de-mannen_18.html

Groetjes,
Manu
9
Prostaatkanker / Re: lotgenoten met agressieve uitgezaaide prostaatkanker
« Laatste bericht door limman Gepost op juni 17, 2018, 23:46:17 pm  »
Beste Anni ,

Toch mooi en hartverwarmend  dat jullie het met zoveel moed oppakken ,en  je vriend zal wel snel voelen of het lukt full-time of part-time te gaan werken in ieder geval is het misschien goed voor zijn moraal en kan hij zijn hoofd effen vrij maken want geloof me buiten alle vervelende testen en onderzoeken en wat dan ook , tast het  een mens mentaal aan ,maar denk dat jij als partner het ook soms wel moeilijk hebt en dat je dan zegt " waarom gebeurt nu zoiets bij ons " maar dat helpt niemand vooruit . Wat me ook opvalt is dat erover praten met " gezonde" mensen moeilijk is want ze beseffen ( gelukkig ) niet wat het allemaal in een mens los maakt en dan krijg je van die reacties " je ziet er goed uit "maar niemand kan in een lichaam en zeker al niet in een hoofd kijken.
En zo gaat het leven ook weeral verder he ,en moeten we kijken van dag tot dag ,het enigste positieve als je dat al kan noemen ,is dat een mens het leven anders begint te bekijken, want persoonlijk vind het het soms mentaal heel moeilijk hebben.
Hou jullie goed .

Groeten,Rudi
10
Borstkanker / Re: Letrozol
« Laatste bericht door Jelleke Gepost op juni 17, 2018, 20:04:48 pm  »
Hallo, ik ben nieuw op dit forum want ik weet net zes weken dat ik hormoongevoelige borstkanker heb (0,8x1,5 cm ). Ben drie weken geleden geopereerd (borstsparend en sentinelprocedure met level 1 van de lymfeklieren). Alles is zuiver en vermits ik maar een klein risico heb, heb ik geen bestraling gewild ( te heftig voor iets wat er waarschijnlijk niet is). Ben wel gestart met Femara en ik sta wat huiverig tegen de bijwerkingen. Ik ben 63 jaar en ben nog nooit in een ziekenhuis geweest en heb tot nu nog nooit klassieke medicatie genomen dus voor mij is het wel heftig. Ik ben door alle verhalen al veel te weten gekomen. Hopelijk ga ik een voorbeeld zijn van iemand met weinig bijwerkingen. Ben ik er gevoelig voor? Ik weet het niet. We zullen wel zien. Sterkte iedereen!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10